Tjäna ihop den första miljonen

I den här artikeln går jag igenom sparande, hur du enkelt kan spara ihop eller tjäna stora pengar. Hur blir man miljonär? Handfasta tips som faktiskt ger någonting. Läs och lär eller inspireras till att förändra ditt liv!

Tjäna pengar med smarta metoder

Många som vill bli rika tänker att “om jag vinner på triss” så kanske jag blir rik. Man kanske har drömmar och förhoppningar. Många har  drömmar som kostar mycket pengar. Det kan röra sig om att ta körkort, köpa en sportbil eller en hästgård exempelvis. Men är triss den enda chansen? Många kanske tror att triss, poker eller roulette är deras enda chans. De går till ett enkelt jobb, ofta inte särskilt högavlönat och tänker att det inte här mig. Man kanske hoppas och drömmer men man gör inte så mycket mer än att köpa en triss någon gång ibland.

Man ska veta att det säljs extremt många trisslotter i Sverige dagligen och det bara är ett par enstaka vinnare. Du som faktiskt blivit eller är en blivande lottomiljonär har haft extremt tur. Den som verkligen vill förverkliga den första miljonen bör använda sig av andra metoder. Vilka metoder? Det finns många sätt att tjäna pengar, både online och i den verkliga världen utanför skärmen.

Här är några fler exempel:

  • Jobba extra på obekväma arbetstider
  • Tjäna pengar på att ha annonser på egna webbplatser
  • Börja med fonder eller värdepapper
  • Tjäna pengar på att spekulera i kryptovalutor

Håll koll på dina utgifter

Det som verkligen gör skillnad är dina utgifter. Ska du vara kapitalist (det vill säga ha ett stort insparat kapital) ska du inte förbränna mer än du redan har. Du måste vara sparsam. Har du ett stort kapital med pengar är det också mycket enklare att göra sig mer pengar än om du är utblottad. Enligt Forbes så kan den som vill bli milljonär innan 30 om man lägger pengar på rätt saker, har en plan och är strategisk med sina utgifter.

Det jag har lärt mig personligen i vägen till att bli rik är att inte köpa skräp. Jag köper hellre dyra, påkostade saker till mitt hem som jag håller på att inreda. Köper jag budget som t.ex. IKEA köper jag deras lite finare och mer hållbara varor. Köper jag en designermöbel köper jag något i exemplariskt skick till exemplariskt pris begagnat på t.ex. Blocket. Jag köper inte slit och släng, utan satsar på hållbara investeringar. Man tänker att billigt är bra. Men det blir inte så värst billigt om man måste köpa nytt hela tiden. Håller en dyr tvättmaskin i 10 år så blir den antagligen billigare än om en billig tvättmaskin håller i 2-3 år.

Jag har en vän som fick sin första lägenhet när han var 18 år av sina föräldrar. Denna lägenhet var en bostadsrätt i Stockholm innerstad. Hur fick han tag i den? Jo, hans föräldrar köpte den för flera år sedan innan bostadspriserna hade slagit i höjden. Timing var en viktig del. Den andra viktiga delen var att de hade jobbat i 10 år. Hans far var akademiker och hans mor jobbade inom servicebranschen med en lite lägre lön. Tillsammans la de undan några tusenlappar varje månad i 18 år. När han fyllde 18 år räckte det till en insats. Det blev en fin 2:a i Stockholms innerstad. Han har att tacka för sina ansvarsfulla och ekonomiska föräldrar.

Man säger att den “som spar han har”. Det är i allra högsta grad en sanning. Detta förutsätter att man inte är hos Kronofogden eller sitter med en sjukpension. Även då kan man i somliga fall (om man t.ex. inte har barn) kan man spara ihop för mindre ambitiösa mål som t.ex. en 5 dagars resa till Kanarieöarna eller en fin TV.