Låna pengar när det behövs!

Nu ska jag skriva en artikel med lite tips för dig som behöver pengar. Hur var och när? Det är lite sådana typer av frågor som ska bli besvarade… och ikväll besvarar jag 3 sådana frågor. Låna pengar kan man göra på många sätt och i många sammanhang. Det finns saker man inte ska låna till, lån som är dåliga och situationer som är dåliga. Sedan finns det individer som är dåliga. Både dåliga låntagare och dåliga långivare.

Bra eller dåliga lån?

Det finns många bra långivare. Låna pengar hos Låni är något jag personligen rekommenderar. Låni är en jämförelsetjänst på nätet, där man kan själv se vilka villkor som är bra och dåliga. Du kan läsa fakta om lån och ta in kunskap. Låni är en bra guide… där du själv kan ta steget vidare och låna pengar direkt hos långivare.

Företagslån, snabblån, privatlån och fler därtill. Det finns många olika typer av lån. Vilka lån som är bra för dig behöver inte vara bra för alla andra. Är du över 65 år och höginkomsttagare kanske ett lån passar bra, när ett annat lån passar bättre för den som är 22 år och låginkomsttagare. En tredje kanske har fått en betalningsanmärkning. Då kan det vara bra läsa på vilka som godkänner låntagare med betalningsanmärkningar. En fjärde person kanske ska köpa ett hus åt sin familj. Då vill man inte sänka sin kreditvärdighet… då väljer kanske personen ett privatlån utan UC. Så vad som är bra kan vara högst individuellt även om man generellt sett kan tycka att billiga lån är bättre än svindyra lån. Idag finns ett så kallat räntetak för att minska skuldbördan hos potentiella låntagare.

Vilka ska man inte låna av?

Som sagt. Långivare som är anses oseriösa bör man inte låna pengar av. Låna inte pengar hos oseriösa lånebolag med dåliga omdömen, som har problem med finansinspektionen eller som helt enkelt ägnar sig åt bedräglig verksamhet. Det finns så kallade bluff företag, nätfiskare som är ute efter att stjäla din pengar. I så fall rör det sig om ett företag som helt enkelt är ute efter att stjäla dina kontouppgifter. Så gör ordentlig research innan du riskerar detta.

Sedan finns det ju ännu värre grupperingar. Då syftar jag på maffian. Yrkeskrimminella motorcykelgäng och liknande som har indrivare. MC-gäng skjuter folk som lånar pengar. Därför bör du vara försiktig i sådana kretsar. Står det en kille vid en Harley Davidsson motorcykel med väst och en AK47 som erbjuder 50 papp med “bra ränta” så ska du passa dig!

Vilka bör inte låna?

Vissa individer har shoppingmani. Det är nog konsekvensen av att vi lever i ett konsumtionssamhälle. Många av oss älskar shopping, det är en livsstil och en hobby bland många. Vi har Black Friday och vi har julafton. Sedan har vi mellandagsrean och sommarea… höst rea, vår rea och kampanjer av olika slag. Det finns fantastiskt fina saker att köpa. Det finns vackra ting (produkter) som tilltalar de allra flesta på jorden. Detta kan lätt bli ett beroende, man shoppar för pengar man inte har. Dess individer bör inte låna.

Samma sak gäller givetvis missbrukare av olika slag. Spelmissbrukare, alkoholister, narkomaner och andra problematiska individer belånar sig ofta upp över öronen för att stilla sitt begär. Sedan finns det barn och grovt handikappade som helt enkelt inte får (eller ska) låna pengar genom ett belåningsföretag.

Publicerat i Lån: