Skillnad på smslån och snabblån

Visst har man funderat över vad som är den stora skillnaden mellan smslån samt snabblån. Och det finns några skillnader, dessa har många som tagit dessa lån märkt av med dessa låneformer. När det kommer till det som kallas smslån samt snabblån, så kan man säga att alla dessa är kallade, och tillhör kategorin blancolån. Smslån har på senare dagar börjat kallats mer och mer för bara snabblån. Just smslån härstammar från förr i tiden. Då hade tekniken inte kommit lika långt. De var få som hade internet på sin mobil och de fanns inte heller mobilt bank ID. Då smsade man sin låneansökan istället för att ansöka på en hemsida. De krävdes bara att man själv var registrerad på numret och var samma registrerade person på bankkontot så fick man lån direkt. Nu kan man aldrig göra en låneansökan bara via sms utan att legitimera sig via bank id. Det är därför termen smslån börjar försvinna och snabblån används mer och mer. När man väl har bestämt sig för att ansöka om dessa typer av lån, så kan man säga att det enbart är privatpersoner som kan beviljas detta.

Det finns några krav att se över när man söker dessa lån, och ett är att det inte alls behövs någon säkerhet. Vilket innebär att du enbart behöver uppfylla några kriterier för att beviljas lånen. Tanken med dessa lån är att de alltid mer eller mindre ska användas till bland annat konsumtion. Men det är också viktigt att beakta att lånen man tar, att de alltid kommer att gå till konsumtion, för det kan man ta med en nypa salt då det inte alltid behöver vara så. Det finns faktiskt inga banker idag, eller kreditbolag, som många har märkt av, som kommer att fråga vad du verkligen kommer att använda ditt lån till, som du precis har ansökt om. Men en sak som är rätt säker, är att pengarna som man ansökt om, inte kommer att användas för att man ska genomföra penningplaceringar, omvandla det till investeringar eller annat liknande.

Det är trots detta mycket som skiljer de två olika lånen åt. Ett smslån ansöker du oftast om genom att man ska skicka in ansökan via ett sms. Sedan förs pengar in på ens konto. Och ett snabblån måste oftast göras på en hemsida för att kunna bli beviljad lånet. Sedan är det en väldigt stor skillnad när det kommer till räntorna, då smslånen brukar ha rätt höga räntor.